over mij

Wie ik ben? Mijn naam is Henri Drent.
Ik teken en schilder. Dat is mijn passie.
Tekenen doe ik eigenlijk al mijn hele leven. Op jeugdige leeftijd tekende ik de vogels uit eigen land, de helden uit de vaderlandse geschiedenis, de eerste overstekende reeën, die ik in het wild zag, Creedence Clearwater Revival, mijn eerste vriendin, Lady Clementine de vrouw van Churchill, kortom alles. Ik kopieerde schilderijen van Vincent van Gogh en El Greco.
Op latere leeftijd maakte ik, me zorgen makend over het milieu, aquarellen van stookolieslachtoffers. Politieke prenten voor de krant. In opdracht tientallen tekeningen voor een kampeerwereld variërend van voortenten van caravans tot wandelschoenen. Maar vooral illustraties voor natuurorganisaties. Planten, mossen, insecten, zoogdieren, vogels, vissen etc. Ben nogal eens naar de bieb gefietst om uit te zoeken hoe een bepaald grasje er uit zag. Was blij met het world wide web, dat zocht een stuk gemakkelijker.
Mijn liefde voor vogels heeft er voor gezorgd dat ik een prentenboek mocht maken over een vogeltje dat te ver vloog met als titel “het vogeltje dat te ver vloog”.
Momenteel maak ik met acryl figuratieve, kleurrijke schilderijen met vergaande abstracties. Mij inspiratie haal ik overal vandaan, uit de natuur, uit de media, voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. De schoonheid van de vrouwelijke vorm speelt toch wel een hoofdrol in mijn werk.
Het tekenen van portretten, met potlood op papier, doe ik ook heel erg graag. Naast vrij werk maak ik ook werk in opdracht.